Aprofitament de l'aigua de pluja de les teulades per regar

  • Posted on: 28 January 2012
  • By: dani

Oi que sembla de sentit comú?

A totes les poblacions l'aigua cau sobre les teulades i ,normalment, aquesta aigua es perd.

No cal gaires complicats càlculs matemàtics per saber de quanta aigua estem parlant.

Imaginem una teulada normaleta de 100m2. Tota la pluja que cau en un any es perd, per les clavagueres si estem parlant d'una ciutat.

I quant plou durant un any? Evidentment varia molt segons la zona, però a catalunya estem parlan d'uns 300 litres/m2 a l'any a les zones seques, 600 a Barcelona i rodalies, i al voltant de 1000 a les zones humides del pirineu. És molta aigua!.

En un any per 100m2, tindriem, en el cas de Barcelona, 60.000 litres d'aigua desaprofitats, això són pràcticament 200 litres per dia!, increible.

Bé, doncs resulta que aquests càlculs que jo ho he fet molt per sobre, només perquè us feu una idea, l''Agència Catalana de l'Aigua els ha fet molt seriosament, perquè  la gent els pugui aprofitar. La idea és elaborar una guia per a la construcció de dipòsits d'emmagatzematge de l'aigua de pluja

La guia està en PDF i la podeu trobar aqui;  Guia d'aprofitament d'aigues pluvials

Si us cal ja ho sabeu!

 

Botiga "la pluja" de Badalona

Contenido relacionado

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani
Bici amb jersei de "ganxillo"

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat