Bledes a l'hort urbà

  • Posted on: 20 November 2011
  • By: dani

Un dels cultius que hem fet per la temporada tardor-hivern al nostre hort urbà de Badalona és la Bleda.

De fet de les 4 coses que hem plantat, comptant també escarola, enciam i espinacs, és el que està creixent més, a la foto teniu una planta de Bleda 2 setmanes després de plantar-la des del planter de Can Boter.

Un avantatge de tots aquests cultius és que per aprofitar-los no cal arrencar la planta sencera, podem fer servir només algunes fulles i deixar que la planta continui creixent.

Aquestes dues últimes setmanes ha plogut molt i ha fet poc de sol, cosa que ha fet que les plantes no hagin crescut massa.

 

Bleda

Contenido relacionado

Recolectant les bledes de l'hort

  • Posted on: 12 March 2012
  • By: dani
Bledes

Després d'uns mesos de tenir cultivades les bledes al nostre hort urbà, el creixement ha estat espectacular, mireu com eren al principi quan les vam plantar a finals de novembre.

Ja fa setmanes que de quan en quan trec fulles per menjar, per això no cal arrencar la planta, només es tallen les fulles més exteriors i contínuament la planta va generant noves fulles.

De fet sembla que es pot mantenir el cultiu durant tota la primavera i estiu, ho provarem.

Badaterra i varietats recuperades de tomàquet

  • Posted on: 17 March 2012
  • By: dani

Avui hem tingut el plaer de visitar el BadaTerra, la fira de la bona alimentació i la salut que ha tingut lloc a la plaça Pompeu Fabra de Badalona.

Hem aprofitat per comprar algunes llavors de varietats de tomàquets que costen de trobar a les botigues, les intentarem plantar a l'hort urbà a veure com prosperen.

En concret hem comprat llavors de la varietat Rosa Plè una mena de tomaquet d'amanida, i uns Mala Cara que són uns tomàquets de penjar.

Els plantarem aviat!

Xerrada sobre cultius al balcó, (horts urbans) de Josep Maria Vallès

  • Posted on: 27 December 2011
  • By: dani

Hem assistit avui a Can Boter a la molt instructiva xerrada de Josep Maria Vallès sobre el cultiu de plantes aromàtiques i culinàries al balcó.

La veritat és que ha estat una xerrada molt instructiva sobre els tipus de planta que es poden cultivar, com cuidar-les i treure el màxim partit en general.

Problemes amb els gats a l'hort urbà

  • Posted on: 20 November 2011
  • By: dani
males herbes anti-gat

Un problema que encara no te una solució clara és la convivència dels gats amb l'hort urbà.

Si teniu gats sabreu que qualsevol superficie amb terra per ells és un candidat a fer-se servir com a "vàter".

He provat infinitat de sistemes per evitar aquest problema, i finalment arribat a la conclusió que el més eficient de tot és deixar crèixer plantes, si les males herbes arrelen els gats no poden moure la terra i llavors no els interessa en absolut fer-ho servir per altres propòsits.

Altres sistemes que he fet servir però que no funcionen tant bé són: