De Fredes al Tossal dels tres reis

  • Posted on: 11 December 2011
  • By: dani

Una excursió apte per tots els públics. De Fredes al Tossal dels tres reis en circuit circular anant per una banda i tornant per l'altre son en total uns 10km amb poc desnivell. Hem seguit el recorregut marcat a wikiloc, ja que no hi ha cap mena d'indicació del camí. Tot i que està molt ben marcat i no cal anar camp a través, no hi ha indicacions i és fàcil cometre errors sense gps.
Quan arribem a Fredes ja estem a més de 1000 metres d'alçada i ens trobem en una mena d'altiplà sense grans pendents. El Tossal amb els seus 1350 metres és molt accessible i el pendent suau. El paisatge a aquestes alçades, a partir dels 1000m, recorda una mica als pirineus, sovinteja el Pi roig, el ginebró i el Boix, plantes típiques de latituds més septentrionals de la zona del Pirineu català. Però també hi ha força plantes totalment mediterrànies, i plantes aromàtiques com la farigola i romaní.
Un passeig del tot recomanable

Tossal dels tres reis

Contenido relacionado

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

  • Posted on: 10 May 2015
  • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.

Escània en 10 frases

  • Posted on: 21 August 2014
  • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.

El far de Mölle (Kullagardens) i les marsopes (dia 6)

  • Posted on: 18 August 2014
  • By: dani
Lunch al "Flickornas Lundgren"

Un altre dia a Escania, avui encara a una petita stuga (caseta) al costat d'una granja al camp, a les afores d'un poblet (Förslöv), al nord de Helsinborg.

EL dia s'ha llevat gris, fred i plujós. Uns 14 graus de temperatura, i pluja que pràcticament no ha parat en tot el dia. En aquesta situació hem hagut de renunciar al pla que teniem per avui, anar a fer una volta per Kullaberg, una peninsula de la costa nord-occidental d'Skane, i ho hem substituit per una volta en cotxe pels voltants.