Recolectant les bledes de l'hort

  • Posted on: 12 March 2012
  • By: dani

Després d'uns mesos de tenir cultivades les bledes al nostre hort urbà, el creixement ha estat espectacular, mireu com eren al principi quan les vam plantar a finals de novembre.

Ja fa setmanes que de quan en quan trec fulles per menjar, per això no cal arrencar la planta, només es tallen les fulles més exteriors i contínuament la planta va generant noves fulles.

De fet sembla que es pot mantenir el cultiu durant tota la primavera i estiu, ho provarem.

L'última vegada que vaig arrencar fulles en vaig treure més d'un kilo, i aproximadament era la quarta part de les fulles total, ho podeu veure a la foto.

Només en tenim plantades 4 plantes però donen molta producció, potser l'any que ve amb 2 bledes tindrem suficient.

Bledes

Contenido relacionado

Bledes a l'hort urbà

  • Posted on: 20 November 2011
  • By: dani
Bleda

Un dels cultius que hem fet per la temporada tardor-hivern al nostre hort urbà de Badalona és la Bleda.

De fet de les 4 coses que hem plantat, comptant també escarola, enciam i espinacs, és el que està creixent més, a la foto teniu una planta de Bleda 2 setmanes després de plantar-la des del planter de Can Boter.

Un avantatge de tots aquests cultius és que per aprofitar-los no cal arrencar la planta sencera, podem fer servir només algunes fulles i deixar que la planta continui creixent.

Com tenir alfàbrega tot l'any

  • Posted on: 22 October 2011
  • By: dani
Alfàbrega, al test, acabada de plantar

Evidentment és millor tenir alfàbrega (albahaca, basílico) fresca en qualsevol moment, però això no sempre és possible durant l'hivern

Avui he agafat totes les plantes d'alfàbrega del terrat, he triat les millors fulles, les he rentat i les he congelat tal qual dins d'un tupper.

D'aquesta manera sempre que necessiti fulles d'alfàbrega durant l'hivern les podré fer servir

Badaterra i varietats recuperades de tomàquet

  • Posted on: 17 March 2012
  • By: dani

Avui hem tingut el plaer de visitar el BadaTerra, la fira de la bona alimentació i la salut que ha tingut lloc a la plaça Pompeu Fabra de Badalona.

Hem aprofitat per comprar algunes llavors de varietats de tomàquets que costen de trobar a les botigues, les intentarem plantar a l'hort urbà a veure com prosperen.

En concret hem comprat llavors de la varietat Rosa Plè una mena de tomaquet d'amanida, i uns Mala Cara que són uns tomàquets de penjar.

Els plantarem aviat!

Xerrada sobre cultius al balcó, (horts urbans) de Josep Maria Vallès

  • Posted on: 27 December 2011
  • By: dani

Hem assistit avui a Can Boter a la molt instructiva xerrada de Josep Maria Vallès sobre el cultiu de plantes aromàtiques i culinàries al balcó.

La veritat és que ha estat una xerrada molt instructiva sobre els tipus de planta que es poden cultivar, com cuidar-les i treure el màxim partit en general.