Sistema de climatització del Poble Nou, 22@

  • Posted on: 30 November 2011
  • By: dani

Districlima, així és diu l'innovador sistema de climatització (aire fred i calent segons la època) que es va començar a construir el 2004 amb ocasió del fracasat Fòrum de les Cultures i que s'ha anat ampliant amb el temps, de manera que actualment cobreix una bona part del barri.

La idea és centralitzar els recursos per fer un ús més eficient de l'enèrgia. Crec que inclou una idea molt interessant, no se si encara ho han implementat, però vaig sentir que feien servir l'aigua del mar.

L'aigua del mar té un gran avantatge per la climatització, és "freda" a l'estiu, i "calenta", relativament, em refereixo respecte la temperatura ambient, a l'hivern. A Barcelona l'aigua del mar pot estar a 21-22 graus a l'estiu, i uns 15-17 graus a l'hivern de manera que amb una mica més d'energia es pot escalfar o refredar més, però ja la tenim "mig" preparada. Aquesta és la idea que crear que Districlima volia aplicar per el seu sistema.

 

Edifici representatiu del 22@ al Poble nou de Barcelona

Contenido relacionado

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

Energia neta amb Cooperativa Som Energia

  • Posted on: 18 January 2012
  • By: dani

Una notícia fantàstica enterar-se que existeix la cooperativa Som Energia.

Aquesta cooperativa actua com una empresa suministradora d'electricitat amb la diferència que et garanteix que la energia prové totalment de fonts renovables. A més dóna suport a iniciatives de creació generació d'energia neta.

Contractar-ho és molt senzill i costa el mateix que qualsevol altre companyia elèctrica.  

 

Comptadors elèctrics inteligents

  • Posted on: 2 December 2011
  • By: dani

Sabem que hem de reduir el consum elèctric. No només per una questió econòmica, sinó, sobretot perquè la majoria de l'energia elèctrica que consumint  és, i continuarà sent durant força temps, en gran part generada per fonts d'energia no renovables i contaminants. En qualsevol cas la millor opció és apuntar-se a una companyia que ens garanteixi que l'energia només prové de fonts renovables com per exemple Som Energia

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.