Tenim un lloro! , de l'espècie Aratinga acuticaudata

  • Posted on: 6 March 2012
  • By: admin

Aquelles casualitats de la vida, recordo quan estudiava a l'Institut Montserrat de Barcelona, el BUP i el COU, entre els anys 1982 i 1986 aproximadament. 

Va ser durant aquells anys que es van començar a instal·lar al jardí de l'Institut, un parc ampli ple de palmeres que probablement anteriorment pertanyia a una casa senyorial de la zona.

Les sentíem quan fèiem classe, amb aquells xiscles, sense distinció de l'estació de l'any, i sempre volant entre les copes de les palmeres, astutament mai anaven pel terra.

Just quan jo estudiava al Montserrat les primeres cotorres australianes s'havien escapat de les seves gàbies i havien trobat un clima i un habitat prou apte per viure i reproduir-se. 

Efectivament està documentat que el jardí del meu institut, just aquells anys, va ser el primer lloc on es va començar a propagar aquest fenomen. I fins ara, que a Barcelona i rodalies hi ha censades 2000 o 3000 cotorres australianes i més d'altres especies similars. Ara a tot arreu n'hi ha. A la mateixa rambla de Badalona n'està ben ple.

I aquí comença la següent història. Un familiar ens comunica que s'han trobat un "lloro", al barri de La Morera de Badalona, la qüestió és que ningú se'l pot quedar i arriba a les nostres mans. 

L'ocellot és imponent. Una bèstia de uns 30 cm de llarg, color verd lluent i el cap blavós, i amb una cua llarga i vermellosa. Mol cridaner.

Tothom diu que és un lloro. I ens n'enamorem.

I és clar, el primer que fem és cercar a internet quina és aquella bèstia. Al final ens resulta semblar que és una Aratinga acuticaudata, que te molts noms populars, diguem que és simplement una aratinga de cap blau. Diga-li lloro, diga-li cotorra, diga-li guacamai

I sembla ser que aquesta espècie també viu en llibertat per la ciutat encara que no en tant gran nombre com les cotorres australianes.

Sembla molt simpàtica, encara que crida molt fort.

Fins i tot la trobareu al twitter

http://www.twitter.com/lolitabdn

L'haurem d'aguantar durant 30 o 40 anys

Benvinguda Lolita!

 

La Lolita

Contenido relacionado

Torna la Tos Ferina

  • Posted on: 5 April 2013
  • By: dani
 Bordetella Pertussis, el bacteri responsable de la Tos Ferina (imatge de la viquipedia)

Avui he anat buscar la meva filla al cole (El CEIP Onze de Setembre de Sant Quirze del Vallès) i m'he assabentat que dels 24 nens de la seva classe (6é) de moment 5 han "caigut" per causa de la Tos Ferina

Evidentment el primer que he fet al arribar a casa és informar-me del tema, una malaltia que em sonava però que no coneixia en profunditat. Al principi sembla un refredat comú però evoluciona a una tos intensa. La causa és un bacteri (no un virus com els refredats o grips)